Commissie onderzoekt zaak rond dubbele moord Middelburg

WFA01:VERDACHTE MIDDELBURG STICHTTE BRAND:MIDDELBURG19JUL2011;De verdachte van de moord op het echtpaar in Middelburg heeft verleden jaar brand gesticht in het huis van hun dochter.Hij raakt daarbij zelf ernstig gewond.WFA/dh/str Rolf de Feijter De verdachte van de dubbele moord in Middelburg kon gisteren bij een begraafplaats in die stad worden aangehouden. Foto WFA / Rolf de Feijter

Een commissie gaat onderzoeken of politie en justitie juist hebben gehandeld in de zaak van een 29-jarige man die begin deze week in Middelburg de ouders van zijn ex-vriendin ombracht. Dit meldt persbureau Novum.

Het College van Procureurs-generaal heeft de externe commissie in overleg met de politie ingesteld. De man was al in beeld bij de politie, en de commissie onderzoekt nu hoe het kan dat hij alsnog in staat was de moorden te plegen.

De man wordt ervan verdacht maandagnacht in Middelburg een 55-jarige vrouw en 59-jarige man, de ouders van zijn ex-vriendin, te hebben gedood. Hij was gevlucht maar kon gisteren na een klopjacht op een begraafplaats in Middelburg worden aangehouden.

Volgens de NOS was de man bekend bij politie vanwege een brandstichting en bedreigingen. Vorig jaar stak hij het huis van zijn ex-vriendin in Haarlem in brand, waarbij hij zelf ernstig gewond raakte. Hij lag maanden in het ziekenhuis en kon zijn rechtszaak thuis afwachten.

Een verslag van de NOS over de zaak: