Boasson Hagen pakt tweede Touretappe

Team Sky's Edvald Boasson Hagen of Norway speeds down during the 17th stage of the Tour de France 2011 cycling race from Gap to Pinerolo, northern Italy July 20, 2011. Hagen won the stage while Europcar rider Thomas Voeckler of France retained the leader's yellow jersey. REUTERS/Denis Balibouse (ITALY - Tags: SPORT CYCLING) Edvald Boasson Hagen in de laatste afdaling van de zeventiende etappe. Foto Reuters / Denis Balibouse

De Noor Edvald Boasson Hagen heeft de zeventiende etappe in de Tour de France gewonnen. De renner van Team Sky wist Bauke Mollema (Rabobank) voor te blijven, die veertig seconden na hem finishte. Thomas Voeckler behoudt het geel.

De kopgroep waar Boasson Hagen en Mollema deel van uitmaakten bestond uit veertien man. In de laatste kilometers werd het spannend met een gevaarlijke afdaling van de Colle Pra Martino. Zowel de Franse renner Jonathan Hivert als zijn landgenoot Thomas Voeckler vlogen uit de bocht en doken een voortuin van een Italiaanse familie in.

De etappe startte vanmiddag in het Franse Gap en finishte (algemeen klassement/uitslag etappe) voor het eerst in Pinerolo in Italië. De 179 kilometer lange rit kende vijf cols.

Bauke Mollema over zijn tweede plek:

    • Marije Willems