Apenheulapen, spring over die sloot en grijp die lui!

De Apenheul gaf een kraamfeestje om de geboorte van vijf gorilla’s te vieren (NRC Handelsblad, 19 juli).

Eerst dwingen we apen om hun oerwoud te verruilen voor een suf parkje in een druilerig klein rotlandje. Als ze zich er uiteindelijk bij hebben neergelegd dat vluchten niet meer kan en dat ze desnoods hun nakomelingen moeten zien opgroeien in dit treurige oord, zetten hun voedselverstrekkers een podium neer. Daar laten ze 916 gedegradeerde soortgenoten plaatsnemen. Net als zijzelf zijn die allemaal gekleed in dezelfde ‘vacht’ – een oranje T-shirt. In hun hand houden ze een zwart ding. Hun grijns is onnozel.

Er was ooit een verstandige aap. Die sprong over de sloot en greep er één. Hadden deze dat maar allemaal gedaan. Je zou bijna denken dat dit een broodjemensverhaal is.

Tijn Noordenbos

Delft

    • Tijn Noordenbos