Af!

A leopard attacks a forest guard at Prakash Nagar village near Salugara on the outskirts of Siliguri on July 19, 2011. Six people were mauled by the leopard after the feline strayed into the village area before it was caught by forestry department officials. Forest officials made several attempt to tranquilised the full grown leopard that was wandering through a part of the densely populated city when curious crowds startled the animal, a wildlife official said. AFP PHOTO/Diptendu DUTTA AFP

Een verdwaalde luipaard heeft gisteren in een dorpje in het noorden van India voor grote opschudding gezorgd. Boswachters deden verschillende pogingen om het dier te vangen of te verdoven, maar tevergeefs. Uiteindelijk is het dier doodgeschoten.

De boswachters wisten niet te voorkomen dat er paniek uitbrak. De dorpsbewoners keken nieuwsgierig toe bij het tafereel, totdat het luipaard agressief werd, zes mensen aanviel en verwondde.

In India vinden vaker voorvallen plaats met loslopende roofdieren. In januari van dit jaar schoot een politieagent in Karad een luipaard neer nadat het zes mensen had verwond.

Kijk voor meer foto’s op nrcnext.nl