4 redenen om uit te gaan

1 kamermuziek

HortusFestival

In de Hortus Botanicus Leiden, Hortus Botanicus Amsterdam, de Oude Hortus in Utrecht en de Hortus in Haren (Gr). Van 20 juli t/m 28 aug. www.hortusfestival.nl

Tijdens het Hortus zomerfestival voor kamermuziek geven musici in iedere plaats wekelijks identieke zwoele zomeravondconcerten die in het teken staan van het sociale en muzikale leven van Franz Liszt. Artistieke leiding: Maarten van Veen. De concerten in Leiden, Amsterdam en Utrecht beginnen om 20.00 uur; de concerten in Haren om 14.15 uur.

2 muziekkwis

Raad de Plaat: Pink Wink Edition

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30u. Per team: 5 euro. www.rotown.nl

De muzikale kwis Raad de Plaat hult zich ditmaal in een roze jasje. Naast rondes zoals ‘Video Killed The Radio Star’ en ‘Bootylicious’ is er een optreden van Bella en aansluitend een set van DJette Madame Pompidou. Inschrijven met maximaal 5 personen.

3 muziek

Swans

Amsterdam: Melkweg The Max. Tijd: 20.00u. Kaarten: 25 euro + lidm. www.melkweg.nl

De legendarische en invloedrijke ‘no wave’ band Swans, in 1982 opgericht in New York door Michael Gira, is sinds vorig jaar weer actief. De band staat bekend om hun donkere en luide nummers, dus vergeet vooral niet je oordopjes mee te nemen.

4 tentoonstelling

Gadgets & Games van toen en nu

Haarlem: Teylers Museum. TY/m 11 sept, di-za 10.00-17.00u, zo 12.00-17.00u. www.teylersmuseum.eu

In de zomertentoonstelling ‘Gadgets & Games van toen en nu’ laat Teylers Museum tal van gebruiksvoorwerpen herleven, zoals de eerste games, stoere brommers, aandoenlijke Messerschmidt-autootjes en andere apparaten van toen. Verder besteedt de tentoonstelling aandacht aan de nieuwste en mogelijk toekomstige ontwikkelingen in vervoer, vermaak, communicatie en huishouden. Dragen we straks kleding die onze temperatuur en hartslag meet en doorgeeft? Printen we volgend jaar onze eigen meubelen?