Weer

Zicht op stabiel en warmer zomerweer in eigen land is er niet. Sterker nog, vanaf donderdag wordt het met een noordwestenwind nog frisser. De komende dagen zien er nog het best uit met slechts een enkele bui en regelmatig zon. Vanavond blijft het op de meeste plaatsen droog, behalve in Limburg, waar bewolking en buiige regen, behorend tot een Franse storing, het zuidoosten schampt. Het koelt af naar 11 à 12 graden.

Morgen begint droog met flink wat zon. In de loop van de ochtend ontwikkelen zich vooral landinwaarts stapelwolken waaruit een enkele bui kan vallen. Op de Wadden blijft het waarschijnlijk droog en wordt de zon het minst gehinderd door wolken. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind en het wordt 19 tot 21 graden.

Donderdag is er landinwaarts meer bewolking en is de kans op buien groter. Wederom is het in het noorden van het land het droogst en het zonnigst. Licht toenemende noordwestenwind voert frisse lucht aan en het wordt niet warmer dan 19 graden.

Vrijdag is de kans op een bui wat kleiner, maar waait het harder. Het wordt dan nog maar 17 graden. In het weekeinde wordt het slechts 16 graden. Het gaat vanuit het noorden flink regenen.