Slechts gekleed in boxershort

In this photo taken Saturday, July 16, 2011, a beekeeper wearing tens of thousands of bees, right, waits to be weighed during a bee bearding contest in Longhui county, Shaoyang, in central China's Hunan province. (AP Photo) CHINA OUT AP

Mensen die al panisch reageren als één bij te dicht bij ze in de buurt komt, vinden dit waarschijnlijk een angstaanjagende foto. De 42-jarige Wang Dalin won afgelopen weekend de ‘bee-bearding contest’, oftewel de ‘omhul-je-met-zoveel-mogelijk-bijen’-wedstrijd, die in Hunan, een provincie in het zuiden van China, werd gehouden. Dalin wist in een uur tijd maar liefst 26,86 kilo bijen op zijn lijf te verzamelen.

Slechts gekleed in een boxershort stonden de deelnemers op een weegschaal. Met behulp van een op hun lichaam bevestigde koninginnebij probeerden zij zo veel mogelijk bijen te lokken.

Om wat al te opdringerige bijen uit hun lichaamsholtes te weren, droegen zij een nauwsluitend zwembrilletje en een soort tampons in de neusgaten en oren.

Kalm blijven is bij dergelijke wedstrijden een vereiste; de deelnemers zijn ingepakt in een deken van krioelende insecten.

Dat winnaar Dalin niet bang voor bijen is, moge duidelijk zijn.

Zijn beroep? Bijenhouder.