Ook Van Gaal wordt niet de trainer van Feyenoord

Trainer Van Gaal wil liever naar het WK 2014 dan naar Feyenoord.

Louis van Gaal heeft Feyenoord gezegd geen interesse te hebben om trainer te worden bij de voetbalclub. De coach stond bovenaan het lijstje van technisch directeur Martin van Geel, die Van Gaal in 2005 naar AZ haalde. De 59-jarige Van Gaal, die afgelopen seizoen ontslagen werd bij Bayern München, wil zijn sabbatical afmaken, meldt Voetbal International. Daarna hoopt Van Gaal ergens als bondscoach aan de slag te kunnen, want hij heeft de ambitie om naar het WK van 2014 te gaan. Hij is bang dat dat niet gaat lukken als hij zich voor meer jaren zou verbinden aan Feyenoord.

Feyenoord is op zoek naar een opvolger voor Mario Been, die vorige week opstapte nadat de meerderheid van de spelersgroep gezegd had geen vertrouwen meer in de trainer te hebben. Volgens VI zijn de assistenten, Leon Vlemmings en Patrick Lodewijks, die sindsdien de honneurs waarnemen, ook bezig aan hun laatste dagen in de Kuip. Feyenoord zou van het tweetal af willen, omdat de spelersgroep ook kritisch was op het functioneren van de assistenten. Op hun beurt zijn Vlemmings en Lodewijks teleurgesteld in de spelersgroep.

Het nee van Van Gaal is een tegenvaller voor technisch directeur Van Geel – zijn andere topkandidaat Co Adriaanse ging al bij FC Twente aan de slag. Dat de club koos voor Van Gaal zegt iets over de ambities. De club kiest eerst een trainer en pas daarna bekijkt Feyenoord of het financieel haalbaar is die aan te stellen.

Oud-speler Roy Makaay wordt jeugdtrainer bij Feyenoord, hij tekende gisteren een contract. (NRC)