Nu dagelijks sessies over schuldenplafond in de VS

De Amerikaanse Senaat houdt sinds gisteren dagelijkse besprekingen totdat een akkoord is bereikt over het verhogen van het schuldenplafond. Dat heeft Harry Reid, leider van de Democraten in de Senaat, gisteren gezegd.

De Democraten en Republikeinen moeten op 2 augustus overeenstemming hebben bereikt over het verhogen van het Amerikaanse schuldenplafond. Op die dag wordt het schuldenplafond van 14,3 biljoen dollar (ruim 10.000 miljard euro) doorbroken. Daarom moeten er vanaf nu dagelijkse sessies volgen, ook in het weekend, totdat de wetgeving over een hoger schuldenplafond er is, zei Reid.

Zondag sprak president Obama met Republikeinse leiders van het Huis van Afgevaardigden over de schuldencrisis, maar er werd geen akkoord bereikt. Het is cruciaal dat er een overeenstemming komt, want anders is het land failliet. (Reuters)