Murdoch aangevallen tijdens hoorzitting

De News of the World-hoorzitting werd vanmiddag kort onderbroken nadat Rupert Murdoch door iemand uit het publiek werd belaagd. Een man probeerde een bord met scheerschuim in het gezicht van Murdoch te duwen.

Murdoch is daarbij ongedeerd bij gebleven. Zijn echtgenote Wendi schoot daarbij snel te hulp en probeerde de aanvaller te slaan. Een verslaggever van The Daily Telegraph was getuige van het incident en onder de indruk van haar snelle reactie. Op de site van de krant schrijft hij:

“What you might not have seen is the full instinctive and furious reaction of Mr Murdoch’s wife, Wendi. Having sat through the evidence unsmiling, she moved faster than anyone else. First, she swung a slap at her husband’s attacker. She followed up by picking up the plate and trying to strike him with it. And then she moved back to her husband. Sitting on the table before him, she starting to clear the foam from his bald head, sometimes embracing him.”

De man is door de politie afgevoerd en de hoorzitting is hervat.

Bekijk hier een video van het incident:

Volg ook ons liveblog.

    • Lex Boon