In oorlog met lelijkheid

De kranten The Moscow Times en The Moscow News berichten niet alleen over wat er in Moskou gebeurt, er is ook veel interessants te vinden voor expats en toeristen. Om op de hoogte te blijven van wat er in de stad te is beleven, is de site van The Times geschikt, met bijvoorbeeld video’s van tentoonstellingen in de Moskouse musea. Meer iets voor vakantiegasten is het aardige filmpje over de Pokrov- of Basiliuskathedraal, de toeristische blikvanger aan het Rode Plein (The history of St. Basil’s Cathedral and its nine domes).

themoscownews.com en themoscowtimes.com

Een zeer vermakelijke site is English Russia (Only in Russia!). Hij is niet specifiek Moskous, maar te aardig om over te slaan. De site publiceert over Russische cultuur in brede zin. Met fotoreportages van wat er op straat te zien is, of in de metro. Maar je komt er bijvoorbeeld ook mooie beelden tegen van een tentoonstelling van miniatuursoldaatjes. Of, vorige week, een impressie van het Bolshoi-theater (Peep into the Bolshoi Theatre). Met foto’s van ‘achter de schermen’ uit het theater.

englishrussia.com

De lelijkste en spannendste moderne architectuur staat in Moskou, want alles is er mogelijk als er maar geld is. Een overzicht van wat er recent is gebouwd in de stad is te lezen en te zien onder de kop Moscow Is at War With Ugly Buildings (and Might Be Loosing).

readrussia.com/blog/architecture/

Waar koop je een nieuwe hoed, in welk café kun je chillen bij 32 graden Celsius, waar zijn de hipste winkels en waar is het leuk oligarchen-kijken?

http://see-you-in-moscow.com/