Frans zeilschip is toch onderweg naar Gaza

De rest van de vloot met activisten is tegengehouden in Griekenland.

Een Frans zeilschip met pro-Palestijnse activisten aan boord is toch op weg naar de Gazastrook om de Israëlische blokkade van de Palestijnse landstrook te doorbreken. Dat maakte de organisatoren van de Free Gaza Movement gisteren bekend.

Het schip heeft zeventien mensen aan boord, naast bemanningsleden ook activisten en journalisten. Het schip vertrok gisteren vanuit Griekenland en zei tegen de autoriteiten naar Egypte te zullen varen. Onderweg zette het echter koers naar Gaza. Het is de bedoeling dat het schip vandaag de Gazastrook bereikt.

De organisatoren noemen het Franse schip in een verklaring „de stem van de hele Freedom Flotilla” omdat alle andere schepen die met de vloot hadden moeten meevaren door de Griekse autoriteiten zijn tegengehouden. Israël heeft aangekondigd het Franse schip te zullen tegenhouden. (AP, Reuters)