‘FBI arresteert hackers Anonymous’

De FBI heeft meer dan twaalf mogelijke leden van de hackersgroep Anonymous gearresteerd. De arrestaties vonden plaats op verschillende plekken in de Verenigde Staten. Dat meldt FoxNews.com. Volgens de nieuwsorganisatie ziet het er naar uit dat de FBI bezig is met een landelijke takedown van de hackersgroep.

De arrestaties volgen op huiszoekingen die de FBI eerder vandaag hield. Op een adres in Brooklyn en drie op Long Island werden daarbij computers in beslag genomen, aldus een woordvoerder van de FBI.

Anonymous is een los georganiseerde groep van hackers die sympathiseren met de klokkenluiderswebsite Wikileaks. De groep heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een groot aantal aanvallen op websites van bedrijven en overheidsinstellingen in de hele wereld. Doelwit waren onder meer de websites van creditcardbedrijven Visa en Mastercard, omdat die weigerden donaties voor Wikileaks en zijn oprichter Julian Assange te verwerken. Ook werden de sites van de Scientology-kerk en van Kiss-bassist Gene Simmons aangevallen.