Een beter filmpje van de aanval op Murdoch - grappen op Twitter

Murdoch werd vanmiddag van achteren aangevallen door een activist uit het publiek. Foto Reuters

De aanval van een activist op Rupert Murdoch overschaduwde vandaag op Twitter de inhoud van de verhoren van het afluisterschandaal. Onder de hashtags #splat, #humblepie en #Murdoch worden al de hele avond grappen gemaakt over het incident.

In onderstaand filmpje van SkyNews is goed te zien hoe de activist op Murdoch komt aflopen en hem een bord met scheerschuim in het gezicht probeert te duwen. Fascinerend is ook de snelle en felle reactie van Murdochs vrouw Wendi, die de activist direct probeert een flinke mep te verkopen. Ook is goed te zien hoe zoon James zijn vader probeert te beschermen.

Op Twitter was het incident de hele avond het onderwerp van de nodige grappen. The Huffington Post zette de beste dertien tweets over de aanval op een rij.

Vlak na het incident gingen al de geruchten dat activist Johnnie Marbles achter de aanval op Murdoch zit. Hij twitterde vlak voor het incident namelijk het volgende:

Twitter avatar JonnieMarbles Jonnie Marbles It is a far better thing that I do now than I have ever done before #splat

The Times meldde vanavond dat er berichten zijn dat Marbles geroyeerd zou zijn als lid van oppositiepartij Labour. De berichten daarover zijn nog niet bevestigd.