Londonse ‘Mad Men’ heeft ook torpedo-bh’s

Vanavond begint op de BBC-televisie de nieuwe serie The Hour, over een groep journalisten in 1956. De sfeer? Mad Men in het Verenigd Koninkrijk.

‘Alle mannen dragen een donker pak met overhemd en das, soms zelfs met een dasspeld en een pochet in het jasje. Alle vrouwen dragen kokerrokken en kegelvormige torpedo-bh’s.’ Zo omschrijft Henk van Gelder vanmiddag in NRC Handelsblad de nieuwe BBC-televisieserie The Hour:

The Hour vertoont veel overeenkomsten met Mad Men (er wordt veel gerookt!), maar er zijn ook verschillen, aldus Van Gelder:

The Hour speelt zich af in Londen, anno 1956 – niet veel eerder dan Mad Men, maar wel in een volstrekt andere context. Niet in een reclamebureau, maar in de BBC-burelen waar destijds ook in werkelijkheid werd gewerkt aan een gloednieuw tv-genre: een wekelijkse actualiteitenrubriek met veel keiharde eigen nieuwsgaring, ter aanvulling op het gezagsgetrouwe tv-nieuws in de dagelijkse journaals.

De eerste aflevering van The Hour is vanavond om 22:00 uur te zien op BBC 2.