Weer

Nog steeds kampt Nederland met lagedrukgebieden die de zomer eerder op de herfst laten lijken. Ook vandaag was er veel regen, wind, bewolking en de daarbij behorende lage temperaturen. Die wisselvalligheid blijft voorlopig, maar het weer knapt de komende dagen wel wat op.

De rondtollende lagedrukgebieden in onze omgeving zijn de veroorzakers van dit verre van zomerse weer. Voor ons verkeerd gepositioneerde hogedrukgebieden vormen een blokkade, waardoor constant lagedrukgebieden naar Nederland afzakken of bij ons in de buurt ontstaan. Voorlopig blijft dit zo en kent het weer slechts de nuance tussen licht wisselvallig en zwaar wisselvallig.

Na de herfstachtige dag van vandaag wordt het vanavond en vannacht rustiger en droger. Vanuit het zuidoosten klaart het op en neemt de wind af. Het koelt af naar een graad of 12.

Morgen wisselen zon en wolken elkaar af met verspreid door het land een aantal buien. De zuidwestenwind is hooguit nog matig en het kwik stijgt naar 18 graden aan zee, tot 20 graden landinwaarts. De komende dagen is er, naast buien, soms ook zon. De noordwestenwind voert koele lucht aan waardoor we vrijdag rond 17 graden uitkomen.