Waterpolosters spelen eerste WK-duel gelijk

De wedstrijd tegen de VS, regerend wereldkampioen, eindigde in 7-7.

De Nederlandse waterpolosters zijn het wereldkampioenschap in Shanghai begonnen met een gelijkspel tegen de Verenigde Staten. De wedstrijd tussen de olympisch kampioen Nederland en de regerend wereldkampioen eindigde in 7-7. Nienke Vermeer was met drie treffers de meest productieve Nederlandse. Ook keeper Ilse van der Meijden – nog niet helemaal fit na een operatie aan haar rechterschouder – was een van de uitblinkers in de ploeg van bondscoach Mauro Maugeri.

Het andere duel in groep A werd eenvoudig gewonnen door Hongarije. De Hongaarse vrouwen versloegen Kazachstan met 21-6. Nederland speelt morgen tegen Kazachstan en donderdag tegen Hongarije. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales (maandag 25 juli), de nummers twee en drie spelen een tussenronde. (Novum)