‘Video toont executie zestien Pakistaanse agenten door Talibaan’

Een screenshot uit de zeer schokkende video, waarin te zien zou zijn hoe zestien agenten door de Talibaan worden geëxecuteerd. Foto YouTube

De Pakistaanse Talibaan hebben een video vrijgegeven waarin te zien is hoe de islamitische militanten zestien politieagenten in het noordwesten van Pakistan executeren. Het Pakistaanse leger zegt tegen de BBC dat de video authentiek lijkt.

Op YouTube is de video, die zeer schokkende beelden bevat, te bekijken.

De video zou in juni gemaakt zijn tijdens gevechten aan de grens met Afghanistan in het district Dir. Te zien is hoe de agenten met de handen op hun rug gebonden staan opgesteld in een rijtje. Voor hen staan gewapende mannen die na een tijdje het vuur op hen openen.

Volgens de BBC is op de video te horen hoe een lokale commandant van de Pakistaanse Talibaan zegt dat de politieagenten vijanden van de islam zijn en dat God ze wil straffen. Verder beschuldigt de commandant Pakistaanse veiligheidstroepen van het doodschieten van zes kinderen uit de Swatvallei, een gebied waar de Talibaan invloedrijk is.

Een woordvoerder van het Pakistaanse leger zegt tegen de BBC dat de video bewijst dat de Talibaan “genadeloze terroristen” zijn:

“Het zijn genadeloze terroristen en dit is dus de bedreiging waarmee wij te maken hebben. Wij Pakistanen lijden het meest onder Al-Qaeda en zijn bondgenoten… en tegelijkertijd heeft Pakistan het meeste tegen hen gedaan.”

    • Pim van den Dool