Sabotage

De Waalse krant Le Soir publiceert sinds afgelopen zaterdag kaartjes waarmee de Belgen aan buitenlanders (en zichzelf) kunnen uitleggen wat Belgen nu precies zijn. De ‘Gille’ bijvoorbeeld, een carnavalspersonage, „omdat [de Belgen] van feesten houden”. „Deze clichés raken de Belgische ziel”, legt de bedenker van Le Belgiquoi?, cartoonist Pierre Kroll, uit in de krant. Kroll maakte eerder een reeks cartoons van de landkaart België, gezien door de ogen van de verschillende partijen.

Het Nieuwsblad lanceerde eerder het online behendigheidsspel Koninklijk Saboteur. „Voorkom zo lang mogelijk dat de tegenpartij koning Albert vijf regeerakkoorden bezorgt.” Eenmaal voor de iPhone verkrijgbaar, stond het in vier dagen op nummer één in de Belgische ranglijst van beste gratis applicaties. Noppes! maakte het bordspel Wetstraatego („Kan jij België redden van de ondergang?”)