Rebekah Brooks op borgtocht vrijgelaten

Brooks werd twaalf uur ondervraagd maar stelt niets met de misstanden bij de krant van doen te hebben. Foto Reuters / Olivia Harris

Rebekah Brooks is vanochtend vroeg op borgtocht vrijgelaten. De voormalig hoofdredacteur van News of the World werd door de Londens epolitie vrijgelaten nadat ze was verhoord in het kader van het omvangrijke afluisterschandaal rondom de Britse tabloid.

Brooks ontkent

De 43-jarige Brooks werd gistermiddag gearresteerd. De politie doet onderzoek naar het hacken van voicemails en het omkopen van politiefunctionarissen door News of the World.

Brooks ontkent op de hoogte te zijn geweest van de praktijken. Ze nam ontslag als uitgever van de krant die ze leidde op het moment dat enkele van de ernstigste wetsovertredingen werden begaan.

Samen met Murdoch voor Lagerhuis

Brooks moet dinsdag samen met Rupert Murdoch en diens zoon James getuigen voor een Lagerhuiscommissie die onderzoek doet naar het afluisterschandaal. Of ze nog voor de commissie verschijnt is nu de vraag, aangezien ze geen vragen hoeft te beantwoorden die het onderzoek naar haar negatief kunnen beïnvloeden.

In de periode 2000-2003 was Brooks hoofdredacteur van News of the World. Vrijdag trad ze af als hoofd van News International, de Britse tak van de mediadivisie van Rupert Murdochs News Corporation. Murdoch heeft zijn excuses aangeboden vanwege het afluisterschandaal.
In het kader van het onderzoek heeft de politie nu al tien personen voor verhoor opgepakt.