Publieke Omroep ziet risico’s bij FM-regelgeving

De Publieke Omroep vindt dat de huidige regelgeving rond het frequentiebeheer leidt tot potentieel gevaarlijke situaties. In een brief aan minister Verhagen schrijft de Raad van Bestuur dat de complexe regelgeving zorgt voor risico’s.

Bij de distributie van radio-uitzendingen zijn veel partijen betrokken. Zo is de grond waarop de masten staan, de zendtorens, de stalen constructie op de torens, het beheer van de zender en het beheer van de frequentieruimte in handen van verschillende organisaties. De Publieke Omroep vraagt zich af of deze “keten aan partijen het gehele systeem niet zeer kwetsbaar maakt”.

Ook zijn er zorgen of rampenzender Radio 1 wel overal te horen is bij calamiteiten, meldt de NOS. Verhagen zou het voortouw moeten nemen bij een onderzoek naar de uitvoerbaarheid van deze taak van de zender. De brief is geschreven naar aanleiding van de incidenten rond de masten bij Lopik en Hoogersmilde.