'Mubarak in coma', zegt advocaat. Arts: 'Nee hoor'

De voormalige Egyptische president Hosni Mubarak heeft een beroerte gehad en ligt in een coma. Dat heeft zijn advocaat Farid el-Deeb gisteren gezegd. Maar het hoofd van het artsenteam van Mubarak, dokter Assem Azzam, weerspreekt de bewering. Volgens Azzam was Mubarak duizelig als gevolg van lage bloeddruk en is zijn toestand nu stabiel. Mubaraks advocaat El-Deeb heeft de afgelopen tijd vaker beweringen gedaan over de gezondheid van de oud-president. Ook deze beweringen werden tegengesproken door ziekenhuismedewerkers. Zo beweerde de advocaat vorige maand dat Mubarak aan kanker leed. De 83-jarige Mubarak werd na een volksopstand op 11 februari afgezet. In augustus zou een rechtszaak tegen hem beginnen. Hij wordt beschuldigd van corruptie en betrokkenheid bij de dood van meer dan 840 betogers. (Novum)