Mannen vallen voor Bojansky

Jandino Asporaat FOTO: Brett Russel

De Dino ShowNed 3, 22.30-22.55

Opvallend veel vrouwen in de zaal in De Dino Show; veel blanke vrouwen ook. Op het podium louter mannen, opvallend knappe mannen: musicalacteur Jim Bakkum, K-1-kampioen Remy Bonjasky en Lars Vreugdenhil uit datingshow The Bachelor.

De comedyshow draait om Jandino Asporaat (Curacao, 1981). De Antilliaanse Rotterdammer zat bij Comedytrain en maakte drie theatershows, waarvan de tweede vorige week op tv was.

De vergelijking met Jörgen Raymann ligt voor de hand – ook veel grappen over zwart en wit – maar Asporaat lijkt meer op Marc-Marie Huijbregts: een vrouwelijke, charmante man, opgewekt opgewonden, veel hoog gekir, en hij kan snel een gezellige sfeer scheppen. Ook improviseert hij veel met het publiek. Waar Huijbregts echter die sfeer gebruikt als bedding voor harde grappen, blijft Asporaat gemoedelijk.

De Dino Show leidt eerder tot glimlachen dan tot schateren. Sommige grappen zijn interessant omdat ze een voor blanken onbekende wereld tonen. Zoals de keukensketch waarin een Hindoestaan andere zwarten racistisch bejegent. Hij is immers niet zwart, hij is Hindoestaan.

Asporaats gevaarlijkste grapje is zijn suggestie dat ook veel mannen vallen voor Bonjasky. Vervolgens zien we een rij tegenstanders vallen na een trap van de thaibokser. Niet zo’n heel sterke grap. Maar de linkerwenkbrauw die Bojansky optrekt bij die suggestie van herenliefde, oogt heel gevaarlijk.

Wilfred Takken

    • Wilfred Takken