‘Klokkenluider’ afluisterschandaal News of the World dood gevonden

Sean Hoare, de oud-verslaggever van News of the World die als eerste met informatie kwam over het afluisterschandaal rond zijn voormalige werkgever, is dood gevonden. Dat meldt The Guardian vanavond.

Hoare werd gevonden in zijn huis in Watford. De politie doet op dit moment onderzoek naar de omstandigheden van zijn dood, maar zegt dat de omstandigheden op dit moment niet verdacht zijn.

De oud-showbizzverslaggever van zowel News of the World als The Sun was de eerste die Andy Coulson, oud-hoofdredacteur van News of the World en voormalig woordvoerder van de Britse premier Cameron, beschuldigde van het op de hoogte zijn van de afluisterpraktijken bij zijn krant. Ook zou hij de praktijken, onder andere bij Hoare zelf, persoonlijk hebben aangemoedigd om meer exclusief nieuws te vergaren.

Hoare werd in 2005 bij News of the World ontslagen vanwege drank- en drugsproblemen. In september vorig jaar werd hij ondervraagd door de politie over zijn beschuldigingen aan het adres van Coulson, maar Hoare weigerde tijdens dat verhoor iets te zeggen.

De oud-journalist van News of the World keerde vorige week terug in de publiciteit toen hij aan The New York Times vertelde dat verslaggevers van de schandaalkrant de mogelijkheid hadden om politietechnologie te gebruiken om de locatie van mensen te achterhalen. De krant zou daar volgens Hoare politiefunctionarissen voor betaald hebben.