Johnny Kraaijkamp sr. (86) overleden

Johnny Kraaijkamp zoals in 2005 gefotografeerd door NRC-fotograaf Vincent Mentzel.

Johnny Kraaijkamp sr. is op 86-jarige leeftijd overleden. Met de zanger, acteur en entertainer ging het volgens een woordvoerder van de familie al een tijdje slecht.

In het bijzijn van zijn ex-vrouw, vier kinderen, zijn beste vriend en diens echtgenote is hij “rustig ingeslapen”. Volgens de woordvoerder “zoals hij het graag had gewild”. Later deze week wordt bekend wanneer Kraaijkamp wordt gecremeerd.

Kraaijkamp begon zijn carrière als zanger, maar kreeg vooral bekendheid toen hij in de jaren vijftig een cabaretduo vormde met Rijk de Gooyer. Hij speelde ook in serieuze films en theaterstukken en ontving voor zijn prestaties onder meer de Louis d’Or en een Gouden Kalf.

http://youtu.be/-dBixyjBA8I

Jan Hendrik Kraaijkamp werd op 19 april 1925 in Amsterdam geboren. De afgelopen weken zou het snel met hem achteruit zijn gegaan. Hij was ”lichamelijk op, maar geestelijk nog zeer in orde”. ”Hij was tot het laatste moment volledig bij”, vertelde de familiewoordvoerder op Radio 1.

Kraaijkamp verbleef in het Rosa Spier Huis in Laren, waar hij vorig jaar zijn 85-jarige verjaardag vierde:

    • Jules Seegers