Japans rundvlees besmet met radioactieve straling

De Japanse overheid bereidt een verbod voor op het vervoer van runderen en rundvlees uit het gebied rond Fukushima. Het voer van de koeien is besmet geraakt met radioactieve straling, afkomstig van de kerncentrale na de aardbeving en tsunami op 11 maart dit jaar. Vlees van de besmette runderen is al opgedoken in supermarkten in andere delen van Japan. Hoewel volgens de Japanse regering het consumeren van kleine hoeveelheden besmet voedsel onschadelijk is, worden drastische maatregelen overwogen. Het ministerie van Volksgezondheid overweegt een verbod op het vervoer van runderen en rundvlees uit Fukushima uit te breiden tot omringende regio’s. Het lukt de regering vooralsnog niet verdere besmetting van vlees te voorkomen, de omvang van het probleem blijft onduidelijk. (AP)