Festivalbezoekers kampen met natste juli ooit

Nederland, Nijmegen, 16-7-2011 De eerste dag van de zomerfeesten viel in het water door de vele regen. Frank Boeijen speelde op de Waalkade een thuiswedstrijd voor een zee van parapluies. Onlosmakelijk met de vierdaagse, 4daagse, 4 daagse zijn in Nijmegen de vierdaagse feesten, de zomerfeesten. Elke avond komen vele bezoekers naar de binnenstad. De politie heeft inmiddels grote ervaring met het spreiden van de mensen. Foto: Flip Franssen

Deze maand maakt kans de natste juli ooit te worden. Tot nu toe viel er 135 millimeter regen. De natste juli ooit is nu nog 1930 (192 millimeter). Deze week wordt 25 tot 50 millimeter regen verwacht, ook daarna is er veel kans op regen. Zwarte Cross trok dit jaar een recordaantal bezoekers, maar de eerste avond van de Nijmeegse Vierdaagsefeesten liep vergeleken met vorig jaar door de regen, 70.000 bezoekers mis. Ook de Amsterdam International Fashion Week en Extrema Outdoor hadden te lijden onder de regen. (Novum)

Lees het weerbericht op pagina 23