Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

En dit gebeurde nog in het weekend

Twee jongens van een jaar of 12 hebben vrijdagavond in Julianadorp een jongetje van 5 jaar onder water gehouden. Vermoedelijk was alleen zijn 5-jarige vriendje getuige van de mogelijke poging tot verdrinking. De politie onderzoekt de zaak. Het slachtoffer maakt het overigens goed. De vader van de kleuter meldde zaterdagochtend bij de politie dat zijn zoon rond 18.30 uur bij het speelpark onder water was gehouden. De moeder zag nog net een groepje jongens wegrennen. (Novum)

Een 20-jarige man uit Maria-Hoop is gearresteerd op verdenking van ernstige mishandeling. In de nacht van vrijdag op zaterdag reed hij met zijn auto door een tuin in Koningsbosch terwijl daar een feest aan de gang was. Enkele mensen werden aangereden en raakten gewond, meldde de Limburgse politie gisteren. Agenten traceerden de eigenaar van de auto en zochten hem op. De man probeerde te vluchten, maar kon worden aangehouden. Een agent kwam hierbij ten val en brak een arm. De motieven van de verdachte zijn onduidelijk. (Novum)