Dick Jaspers wint dit jaar alles, ook de wereldtitel

De Nederlandse biljarter versloeg in de finale de Italiaan Marco Zanetti.

Dick Jaspers is voor de derde keer in zijn carrière wereldkampioen driebanden geworden. Hij versloeg in de Peruaanse hoofdstad Lima de Italiaan Marco Zanetti, tweevoudig wereldkampioen, met 3-2. Jaspers werkte tweemaal een achterstand weg en won de beslissende set met 15-8.

De 45-jarige Nederlander werd ook in 2000 en 2004 wereldkampioen. Met de wereldtitel bekroonde Jaspers een van zijn succesvolste seizoenen ooit. Hij won dit jaar de Super Cup en zijn vierde Europese titel en hij is houder van de wereldbeker. Bovendien won hij goud bij de laatste World Games in 2009, de Spelen voor niet-olympische sporten. Daardoor heeft Jaspers nu alle grote titels in zijn bezit. (Novum)