Derde wereldtitel Dick Jaspers

Dick Jaspers is voor de derde keer in zijn carrière wereldkampioen driebanden geworden. De Brabantse biljarter versloeg gisteren in de Peruaanse hoofdstad Lima de Italiaan Marco Zanetti met 3-2 in sets.

Jaspers kwam tegen Zanetti een paar terug uit verloren positie. Hij werkte tweemaal een achterstand weg en won de beslissende set met 15-8. Jaspers had aanvankelijk ook concentratieproblemen doordat Zanetti klaagde over de achtergrondmuziek in de speelzaal.

Jaspers zei na afloop tegen het ANP dat hij geluk heeft gehad. „Ik denk dat Zanetti de partij uit handen heeft gegeven. Hij heeft meer verloren dan ik gewonnen.”

De 45-jarige Jaspers werd ook in 2000 en 2004 wereldkampioen. Met de laatste titel bekroonde hij een van zijn succesvolste seizoenen in zijn bijna dertigjarige biljartloopbaan. Hij won dit jaar de Super Cup en zijn vierde Europese titel en hij is houder van de wereldbeker. Bovendien won hij goud bij de laatste World Games in 2009, de Spelen voor niet-olympische sporten. Daardoor heeft Jaspers nu alle grote titels in het driebanden in zijn bezit.