De Libische rebellen van heel dichtbij

http://youtu.be/jjFeiMtRLns?hd=1

Humphrey Cheung, voormalig IT-journalist, zette een helm met hd-camera op en ging op pad met Libische rebellen. Hij raakte middenin hun strijd tegen de troepen van Moammar Gaddafi verzeild en kwam terug met een uniek verslag in tekst en, vooral, beeld.

Vaak is totaal niet duidelijk wat er precies gebeurt. Niet alleen voor ons, ook voor Cheung. De mannen met wie hij optrekt roepen hem af en toe op vooral haast te maken en z’n hoofd in te trekken - “Very dangerous. Very fast.” Cheung laat soms een ‘oh shit’ los en voert korte gesprekjes terwijl om hem heen de bommen inslaan.

De Libische rebel waar Cheung achteraan een berm is ingedoken laat ineens weten dat hij graag Bryan Adams luistert.

“While I had covered conflicts before with a video DSLR, I discovered that I would always miss key moments like when a rebel makes a particularly funny joke or when someone gets shot in the head (more on that later). For Libya, I added the GoPro HD Hero camera to my “arsenal” and over the next week you’ll video clips that show what really happens on the battlefield.” - Cheung op Gizmodo

Gizmodo heeft het verslag van Cheung in meerdere delen online gezet. Bekijk ze via de volgende links:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

(via Geenstijl)

    • Peter van der Ploeg