De avond van de gemiste strafschop, plus de penalty van het jaar

Gisteravond werd het behoorlijk bont gemaakt door de voetballers van Paraguay, maar vooral die van Brazilië. Om niet te spreken van de vrouwelijke collega’s in de WK finale tussen de VS en Japan. Wat werden er veel penalty’s gemist!

Het meest dramatisch was de finale van het wereldkampioenschap voor vrouwen. Amerika was op voorsprong gekomen in de reguliere speeltijd, maar negen minuten voor het eind maakte Japan gelijk. In de verlenging kwamen de VS wederom op voorsprong maar met reeds één hand op de wereldcup kregen de Amerikaanse dames opnieuw een Japanse equalizer te verwerken: strafschoppen. Van de eerste vier miste USA er drie, waarna Saki Kumagai mocht aantreden om het karwei af te maken:

http://youtu.be/NIYmivc00ho

Brazilië mist ze allemaal

Bij de Copa America in Argentinië maakten Brazilië en Paraguay het nog iets bonter. Na een bloedeloze 0-0 misten de wereldsterren Elano, Thiago Silva, Andre Santos, en Fred alle vier de Braziliaanse strafschoppen. Paraguay moffelde er twee in; genoeg om na de uitschakeling van Argentinië weer een favoriet, en tevens titelverdediger, naar huis te sturen. Een en ander geschiedde nadat eerst nog twee keer rood was getrokken voor een opstootje.

http://youtu.be/HIb8pCy19Go

De mafste strafschop ooit

Nee, de Verenigde Arabische Emiraten tegen Libanon is niet het affiche dat vooraf in menig agenda zal zijn genoteerd. Waarschijnlijk had niemand iets van dit treffen gehoord of gezien als het niet aan Awana Diab (VAE) had gelegen:

    • Jules Seegers