Charlie Sheen komt terug met sitcom ‘Anger Management’

Charlie Sheen in 2005. Begin maart werd hij ontslagen bij Two and a Half Men en vandaag werd bekend dat hij aan Anger Management begint, een nieuwe sitcom waarbij hij een flinke vinger in de pap krijgt. Foto Reuters / Mario Anzuoni

De uit de gratie geraakte sitcom-acteur Charlie Sheen, die begin maart werd ontslagen bij het succesvolle Two and a Half Men, komt terug met een nieuwe sitcom: Anger Management.

De comedyserie zal gebaseerd zijn op de gelijknamige film uit 2003. Sheen gaat een rol spelen zoals Jack Nicholson in die film, waarvan dit de trailer is:

http://www.youtube.com/watch?v=IUDuldVP7yg

Sheen toonde zich in een verklaring wederom vol zelfkennis:

“Het is misschien best lastig voor mij om een personage met agressieproblemen te spelen, maar ik denk dat dit een mooi concept is. Daarnaast zal de serie grotendeels mijn eigendom zijn, krijg ik veel creatieve zeggenschap en geeft het me de kans weer samen te werken met een van mijn favoriete producers, Joe Roth.”

Sheen en Roth werkten samen aan onder meer de films Major League (1989) en The Three Musketeers (1993).

De serie wordt geproduceerd door Lionsgate, maar is nog niet verbonden aan een netwerk. Ook zijn er nog geen namen bekend van andere acteurs en is onbekend wanneer de opnamen van start gaan. De serie zou in het najaar op de buis moeten komen.

    • Peter Zantingh