Boerka-filmpje van PVV-medewerker

Het filmpje dat PVV-medewerker Sam van Rooy zaterdag op een schorsing kwam te staan is gisteren via Dumpert uitgelekt. Zelf had de Belgische publicist het beeldmateriaal van zijn Facebook-pagina verwijderd.

Van Rooy werd zaterdag op non-actief gesteld door zijn partij vanwege een filmpje op Youtube waarin hij moslimvrouwen zou lastig vallen. In een begeleidende tekst zou hij de vrouwen, gekleed in een boerka (of eigenlijk een niqaab), als ‘tuig’ bestempelen.

Naast het filmen van de vrouwen blijkt er op onderstaande beelden van ‘lastigvallen’ weinig sprake. Het was dan ook vooral de begeleidende tekst op zijn Facebook-pagina die binnen de partij verkeerd viel.

“Opeens kwam dat tuig langslopen. Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geïmporteerde achterlijkheid van de islamitische zandbak?”

http://www.youtube.com/watch?v=X2lQh89-Tto