Bijna alle radiozenders weer te ontvangen

Alle radiozenders zijn weer te ontvangen via hun FM-frequentie. De problemen met de zendmasten bij Lopik en Hoogersmilde zijn opgelost. Foto sxc.hu

Bijna alle radiozenders zijn weer te beluisteren via de ether. De zendmast in Lopik is, zoals gisteravond al werd toegezegd, weer in gebruik en de zenders die vanuit Hoogersmilde kwamen, zijn verplaatst.

In onder meer Tjerkgaast, Irnsum en Groningen zijn alternatieve masten geplaatst. Zij nemen de capaciteit van de mast in Hoogersmilde over.

Ook voor de zenders die via Lopik gaan is gezocht naar tijdelijke alternatieven. De mast is nu weer operationeel, maar nog niet op vol vermogen. In de loop van de week is naar verwachting ook dat probleem opgelost.

Afgelopen vrijdag stortte de zendmast in Hoogersmilde gedeeltelijk in na een brand. Die nacht had er ook een kleine brand gewoed in de zendmast bij Lopik, die daarop uit voorzorg werd uitgeschakeld. Veel radiozenders waren sindsdien in een groot deel van het land niet te ontvangen via hun FM-frequentie.