AEX sluit op laagste stand sinds september vorig jaar

Naast de AEX liet ook de Duitse beurs in Frankfurt vandaag een fors verlies noteren. Foto Reuters / Amanda Andersen

Mede door het uitblijven van een permanente oplossing voor de Europese schuldencrisis is de AEX vandaag gesloten op het laagste punt sinds september 2010. Ook andere Europese beurzen lieten flinke verliezen noteren.

De AEX sloot vanmiddag 1,9 procent lager op 323,17 punten. Naast zorgen over de Europese aanpak van de schuldencrisis in onder meer Griekenland speelden ook de uitslag van de stresstest voor Europese banken van vrijdag en de lagere opening van Wall Street een rol bij het puntenverlies. Vooral de financiële fondsen op de AEX lieten forse verliezen noteren. Zo sloot ING 7,1 procent lager en verloor Aegon 5,3 procent.

Naast de Nederlandse beurs gingen ook de grote Europese beurzen onderuit. De beurzen in Londen en Frankfurt verloren allebei ruim anderhalf procent, terwijl de CAC40 in Parijs een verlies van ruim ruim twee procent liet noteren.

    • Pim van den Dool