Acht personeelsleden verdwijnen bij WPG uitgeverijgroep

De eerder aangekondigde fusies binnen uitgeverijconcern WPG gaan uiteindelijk aan acht werknemers hun baan kosten. Er zal voor hen ander werk worden gezocht binnen het sociaal beleidskader, dat aangeeft wat er moet gebeuren bij reorganisaties, zo meldt Boekblad. De vakbonden vermoeden dat het uiteindelijk buiten het concern zal zijn.
Onlangs raakte bekend dat WPG vanaf 2012 De Arbeiderspers zal laten fuseren met A.W. Bruna en De Bezige Bij met Balans. Moederbedrijf WPG deelde mee dat dit ten koste gaat van in totaal 9,91 fte.

In september gaan de bonden met WPG rond de tafel zitten, om concrete maatregelen af te spreken. Ook de Centrale Ondernemingsraad heeft nog een laatste woord. Koen Clement, algemeen directeur WPG, heeft her en der - onder meer in de Vlaamse krant De Morgen - al gezegd dat hij “De Arbeiderspers ziet als een goudklompje” en het “forser wil neerzetten.”

    • Sebastiaan Kort