6 redenen om uit te gaan

None

1 muziekfestival

De Affaire

Nijmegen: Valkhofpark, Voerweg & Waalstrand. T/m 22 juli. Entree: gratis. www.de-affaire.nl

Tijdens de Nijmeegse Vierdaagsefeesten (ook bekend als de Zomerfeesten) wordt traditiegetrouw het gratis toegankelijke muziekfestival De Affaire georganiseerd. Vanavond spelen o.a. Memphis Maniacs, Pete & The Pirates en Shaking Godspeed.

2 muziektheater

Rockabilly Roadkill

Utrecht: Moreelsepark. Tijd: 19.15u, 20.30u & 21.45u. www.deparade.nl

The Sadists brengen op de Parade ‘Rockabilly Roadkill’, een voorstelling geïnspireerd op Elvis, 50’s rock ‘n’ roll, 60’s rockabilly, de Openbaringen van Johannes en elke denkbare horrorfilm. Met veel livemuziek, humor en fysiek geweld.

3 festival

Willekleurig 2011

Groningen: Aduarderdiep 22. T/m 26 juli (workshops en livemuziek v.a. 21 juli). Kaarten hele weekend: 50 euro (incl. 5 x avondeten), kinderen: vrije gift. www.willekleurig.nl

Het vijfdaagse festival Willekleurig gaat over duurzaamheid en zelfvoorzienend zijn, met live bands, biologisch eten en allerlei workshops. Kinderen zijn ook van harte welkom. Bezoekers kunnen vanaf vandaag al komen kamperen, en kunnen blijven tot dinsdag 26 juli voor het nagenieten en afbouwen. Laat het even weten als je eerder wilt komen i.v.m. eten.

4 fotografie

Anton Corbijn - inwards and onwards

Amsterdam: Foam. T/m 1 sept, dagelijks 10.00-18.00, do & vr 10.00-21.00. www.foam.nl

Foam toont het nieuwste fotografische project van Anton Corbijn waarvoor hij de camera richtte op enkele van zijn favoriete kunstenaars, o.a. Gerhard Richter, Alexander McQueen, Richard Prince, Iggy Pop, Anselm Kiefer, Damien Hirst, Tom Waits, Peter Doig, Bruce Springsteen, Lucian Freud en Karel Appel.

5 muziek

James Vincent McMorrow

Utrecht: Tivoli de Helling. Tijd: 20.15u. Prijs: 14 euro. www.tivoli.nl

Concert van de Ierse singer-songwriter en multi-instrumentalist James Vincent McMorrow. In 2010 verscheen zijn debuutalbum Early In The Morning, dat hij in zijn eentje opnam in een afgelegen huis. Voor de liefhebber van bands als Bon Iver, Mumford & Sons, Villagers en Patrick Watson.

6 expositie

Tassen van Gabriella Ingram

Amsterdam: Tassenmuseum Hendrikje. T/m 9 okt, dagelijks 10.00-17.00u. www.tassenmuseum.nl

Expositie met tassen van de Britse ontwerpster Gabriella Ingram. Ingram, die van huis uit ontwerpster voor operavoorstellingen is, laat zich inspireren door architectonische vormen en maakt combinaties uit heden en verleden. Hierbij gebruikt zij ongewone materialen zoals acryl en hout, veren, kralen en antieke elementen.