41, en nog gewoon een jaar doorvoetballen

Routinier David Weir van Glasgow Rangers verlengt zijn contract.

De Schotse voetballer David Weir (41) gaat nog een jaar langer door. De verdediger heeft zijn contract bij Glasgow Rangers met een jaar verlengd. „Ik ken geen betere plek om te voetballen”, reageerde Weir tegenover de BBC op de contractverlenging. De routinier speelde het afgelopen seizoen vijftig wedstrijden voor de Schotse topclub.

In Nederlandse was de 42-jarige Rob van Dijk afgelopen seizoen de oudste speler in de eredivisie. Van Dijk keepte vorig seizoen nog zeventien wedstrijden voor Feyenoord. Van Dijk sloot zijn loopbaan in mei af. De oudste voetballer ooit die in Nederland op het hoogste niveau uitkwam was Jan Jongbloed, in 1985. Het record van de doelman van Go Ahead Eagles staat op 44 jaar, 9 maanden en 14 dagen .

Doelmannen gaan vaker tot op oudere leeftijd door, zoals FC-Twente doelman Sander Boschker (40) en de onlangs gestopte Edwin van der Sar (40). Veldspelers stoppen doorgaans voor hun veertigste. (NRC)