Vrouwenteam Japan wereldkampioen voetbal

Het WK voetbal voor vrouwen in Duitsland is gewonnen door Japan. In de finale in Frankfurt werden de dames van de VS vanavond verslagen na strafschoppen.

In de 69e minuut kwam het team van de VS op 1-0 voorsprong door een doelpunt van spits Alex Morgan, maar Japan kwam in de 81e minuut op gelijke hoogte via Aya Miyama. De wedstrijd ging de verlenging in, waarin beide teams wederom eenmaal scoorden. Omdat de VS drie strafschoppen niet wisten te benutten, werd Japan kampioen.

Het Witte Huis gaf vanavond deze foto vrij van Barack Obama die met het gezin naar de finale kijkt. Foto White House / Pete Souza

Het Witte Huis gaf vanavond deze foto vrij van Barack Obama die met het gezin naar de finale kijkt. Foto White House / Pete SouzaHet Witte Huis gaf vanavond deze foto vrij van Barack Obama die met het gezin naar de finale kijkt. Foto White House / Pete Souza

Het WK voor vrouwen begon met zestien teams, verdeeld over vier poules. De dames van de VS versloegen daarna achtereenvolgens Brazilië en Frankrijk op weg naar de finale. Japan zette in de kwart- en halve finale respectievelijk Duitsland en Zweden opzij.