Twente wijkt uit naar Gelredome

FC Twente zal de thuiswedstrijd in de derde voorronde van de Champions League op 26 juli tegen FC Vaslui in het Gelredome in Arnhem spelen. Dat heeft de club uit Enschede vandaag bekendgemaakt, meldt persbureau Novum.

De club zocht een alternatief, omdat de eigen Grolsch Veste tijdelijk onbespeelbaar is nadat op 7 juli een deel van het dak instortte. De lokale autoriteiten in Arnhem moeten nog wel akkoord gaan.

FC Twente week drie jaar geleden voor het Europese treffen met Arsenal al eens uit naar het Vitesse-stadion. “Mede door de goede ervaringen hebben we opnieuw voor Arnhem gekozen”, zegt manager algemene zaken Jan van Halst. “Bovendien voldoet het Gelredome aan de eisen die worden gesteld aan de organisatie van een wedstrijd in de voorronde van de Champions League.” Aanvankelijk werd ook de Veltins Arena van Schalke 04 genoemd als speellocatie.

Het is nog niet bekend waar FC Twente medio augustus haar Europese wedstrijd in de volgende voorronde van de UEFA Champions League of voorronde Europa League gaat spelen.