Recordaantal bezoekers voor festival Zwarte Cross

Een bezoeker wordt de lucht in gegooid op Zwarte Cross. Foto NRC / Martijn van de Griendt

De vijftiende editie van het Zwarte Cross Festival in Lichtenvoorde heeft dit jaar een recordaantal van 152.500 bezoekers getrokken, 4.500 meer dan vorig jaar. “Een mooier jubileum had ik mij niet kunnen wensen”, zei festivaldirectrice Tante Rikie.

Het cross- en muziekevenement is zonder uitzonderlijke incidenten verlopen en de organisatie spreekt dan ook van een zeer geslaagde editie. Donderdag kwamen er 12.500 bezoekers en vrijdag dertigduizend. Zaterdag werden vijftigduizend mensen geteld op festivalterrein de Schans in de plaats in de Achterhoek en zondag zestigduizend.

Op en rond het terrein werden van zaterdag tot zondagochtend zes mensen aangehouden, meldde de politie. Het Zwarte Cross Festival vindt volgend jaar plaats op 27, 28 en 29 juli.

    • Peter Zantingh