Rebekah Brooks gearresteerd - ‘wellicht niet bij hoorzitting’

Rebekah Brooks, op een archieffoto uit 2009. Foto AP

Rebekah Brooks, oud-hoofdredacteur van de tabloid News of the World en oud-directeur van News International, is vandaag gearresteerd in verband met het afluisterschandaal bij News of the World, zo melden zowel het Britse Skynews als het persbureau AFP.

Het gaat om een afgesproken arrestatie op een politiebureau in Londen. Brooks is de tiende verdachte die opgepakt wordt in de zaak. Ze wordt verhoord op verdenking van het onderscheppen van berichten en corruptie. Zelf zei ze dat ze “helpt bij het onderzoek”.

Het zou kunnen dat Brooks dinsdag niet voor de parlementaire commissie verschijnt. Volgens een woordvoerder wint ze juridisch advies in om te bepalen of ze daar wel of niet moet komen opdagen. Bij de hoorzitting zouden Brooks, Rupert Murdoch en zijn zoon James Murdoch ondervraagd worden. “Ik denk dat erover gediscussierd kan worden of het nog steeds relevant is dat ze daar verschijnt”, zei de woordvoerder.

Brooks maakte vrijdag bekend op te stappen als directeur bij News International.