Meekijken: vrouwen VS en Japan gaan verlenging in bij finale WK voetbal

De spits van de VS, Alex Morgan, tijdens de finale van het WK voetbal voor vrouwen in Frankfurt. Foto AFP / Patrik Stollarz

Vanavond werd de finale van het WK voetbal voor vrouwen gespeeld in Frankfurt. De wedstrijd tussen de VS en Japan ging na een 1-1 stand na negentig minuten de verlenging in. Je kunt kon hier live kijken.

In de 69e minuut kwam het team van de VS op 1-0 voorsprong door een doelpunt van spits Alex Morgan, maar Japan kwam in de 81e minuut op gelijke hoogte via Aya Miyama. Die stand bleef staan tot het eind van de reguliere speeltijd. Ook de Amerikaanse president Obama zat gespannen te kijken, getuige deze foto van vanavond en zijn tweets.

Twitter avatar BarackObama Barack Obama Headed into overtime with a score of 1-1. Go Team USA! #USWNT

Het WK voor vrouwen begon met zestien teams, verdeeld over vier poules. De dames van de VS versloegen daarna achtereenvolgens Brazilië en Frankrijk op weg naar de finale. Japan zette in de kwart- en halve finale respectievelijk Duitsland en Zweden opzij.

    • Peter Zantingh