In gebruik nemen noodmast Assen kan dagen duren

Beeld uit video op rtvdrenthe.nl

Het kan dagen duren voordat de noodmast in Assen in gebruik kan worden genomen, meldt persbureau Novum. De mast moet het werk van de vrijdag ingestorte zendmast bij Hoogersmilde in Drenthe overnemen.

Gisteren is een noodmast van Zeewolde naar de Johan Willem Frisokazerne in Assen gebracht. Het gaat om twee stukken van ieder vijftig meter die op elkaar moeten worden geplaatst. “We beginnen vandaag met de voorbereidingen voor deze operatie”, zegt een woordvoerder van mastbeheerder Novec vandaag.

De mast moet dinsdag staan, maar dan moet er nog apparatuur in worden geplaatst. De woordvoerder wist nog niet hoe lang dat gaat duren. Deze mast moet uiteindelijk een paar weken blijven staan. De mast in Hoogersmilde stortte vrijdag in door een brand. De politie heeft de omgeving van de mast zondagochtend nog altijd niet vrijgegeven.

In de nacht van donderdag op vrijdag viel ook de mast bij Lopik uit door een brandje als gevolg van een oververhitte kabel. Door de plaatsing van noodmasten in Hilversum en het Friese Tjerkgaast is een flink deel van de zenders in dat gebied weer in de lucht. De mast in Lopik zou vandaag weer in gebruik genomen worden. De NOS meldt wel dat er nog steeds problemen zijn met de ontvangst van radiozenders in midden-Nederland.