Adviseur van Afghaanse president Karzai omgebracht

In zijn woning in Kabul is Jan Mohammad Khan, een belangrijke adviseur van de Afghaanse president Hamid Karzai, omgebracht. Dat meldt persbureau AFP op basis van Afghaanse bronnen.

Khan was van 2002 tot 2006 gouverneur van de provincie Uruzgan. Bij de aanval zou ook een Afghaanse parlementslid, vermoedelijk Mohammed Hashim Watanwal, zijn vermoord. Aanvallers en veiligheidstroepen zouden daarna in een langdurig vuurgevecht beland zijn.

Begin deze week werd de halfbroer van Karzai, een machtige figuur in het zuiden van Afghanistan, is in zijn huis in de provincie Kandahar omgebracht door een lijfwacht. Ahmed Wali Karzai stond aan het hoofd van de provinciale raad in Kandahar en gold als een van de machtigste mannen in het zuiden van Afghanistan. De Talibaan eisten een dag later de moord op.