Zij: Ieder betaalt voor zichzelf

Kristel Lageweg (27), student environmental sciences:

„Ik ben erg benieuwd naar Metalcamp. Ik ga al jaren naar muziekfestivals maar ben nog nooit met Joost op een meerdaags metalfestival geweest. Een aantal bands vind ik leuk om te zien, de rest kan ik goed verdragen. Vorig jaar, op het Szigetfestival in Hongarije, hebben we besloten dat ik dit jaar met Joost mee zou gaan. We zouden eerst een compromisfestival zoeken, waar metal en andere muziek te horen was, maar dat is er niet meer van gekomen. De omgeving van Metalcamp schijnt heel mooi te zijn. Het lijkt me een mooi contrast, die grote, stinkende, langharige mannen en dat sprookjesbos. We hebben het erover gehad dat Joost op zo’n festival veel zijn eigen weg kiest, het zou niet leuk zijn als ik de hele tijd alleen zit. Ik ben benieuwd hoe dat uitpakt.”

„Voor festivals spreek ik mijn spaarrekening aan. Dat doet altijd even pijn. Ik ga er nu van uit dat ik 300 euro uitgeef op het festival, ongeveer 50 euro per dag. Ik denk niet dat we met een geldpot werken. Joost drinkt heel wat meer dan ik, dus ieder betaalt voor zichzelf. Joost koopt op een festival nog wel eens een T-shirt van een band. Dat doe ik zelden, of het shirt moet van biokatoen zijn en erg mooi.”

„Dat je binnen Europa niet met het vliegtuig reist, daarover ben ik het wel met Joost eens. Aan de andere kant heb ik reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland gemaakt met het vliegtuig die ik nooit had willen missen. Gelukkig ken ik daardoor Europa nog niet zo goed en valt er dus nog veel te ontdekken voor mij.”