Wisselvallig

Helaas duurde de opleving van het weer maar één dag. Vandaag wordt de bewolking vanuit het westen snel dikker en gaat het uiteindelijk weer regenen. Extreem grote hoeveelheden zoals er in de afgelopen dagen zijn gevallen, worden niet verwacht, maar lokaal zal er toch weer 10 tot 20 millimeter bijkomen. Ondanks dat juli pas op de helft is, kunnen we nu al concluderen dat de maand als extreem nat de klimaatboeken in al gaan. Vanochtend kan er in het westen al een enkel buitje vallen. Meer regen wordt in de loop van de middag verwacht. De zuidenwind neemt daarbij toe en wordt vrij krachtig tot krachtig aan de kust. Uiteindelijk gaat het tegen het eind van de middag en vanavond ook in het oosten van het land regenen. Voor de regen uit wordt met een zuidelijke wind redelijk warme lucht aangevoerd en kan het langs de oostgrens 22 graden worden. In het westen wordt het niet warmer dan 19 graden.

Vanavond en vannacht is het overal nat en wordt het niet kouder dan een graad of 14. Morgen vallen er enkele buien, lokaal met onweer. Er waait een matige tot krachtige, vlagerige zuidwestenwind en het wordt 19 graden.

Volgende week blijft het zomerweer wisselvallig, met af en toe onweersbuien en veel wind. De temperatuur blijft ondermaats met 18 à 19 graden.