PVV-medewerker op non-actief na lastigvallen moslimvrouwen

PVV-medewerker Sam van Rooy is vandaag op non-actief gesteld door zijn partij vanwege een filmpje op Youtube waarin hij moslimvrouwen zou lastig vallen. In een begeleidende tekst zou hij de vrouwen als ‘tuig’ bestempelen.

Dat meldt Nu.nl. Eerder vandaag berichtte Elsevier al over het filmpje van Van Rooy. Het betreffende filmpje is inmiddels verwijderd.

Volgens Elsevier zou op de beelden te zien zijn dat Van Rooy zijn camera richt op een groep vrouwen in boerka en dat hij deze filmt en achtervolgt. Van Rooy plaatste vervolgens de beelden op YouTube onder de kop ‘Scheveningen anno 2011: kiemen van achterlijkheid’. Op zijn Facebook-pagina schreef Van Rooy als begeleidende tekst:

“Opeens kwam dat tuig langslopen. Dus besloot ik ze maar gelijk te filmen. Of moet ik het normaal vinden dat mijn rust in Scheveningen wordt verpest door dat soort geimporteerde achterlijkheid van de islamtische zandbak?”

Volgens een woordvoerder van de PVV is Van Rooy te ver gegaan op deze beelden en in de beschrijving op Facebook. De partij distantieert zich van de uitspraken van Van Rooy en heeft hem op non-actief gesteld.

Van Rooy is een Belgische publicist die kritische teksten heeft geschreven over de islam.