Peloton finisht bergop tijdens laatste Pyreneeënrit Tour

De groep met favorieten gisteren tijdens de dertiende etappe tussen Pau en Lourdes. Foto Reuters / Denis Balibouse

Worden er vandaag eindelijk grote verschillen gemaakt tussen de klassementsrenners? Het zou goed kunnen, want het Tourpeloton rijdt vandaag de laatste en zwaarste Pyreneeënrit en finisht bergop in Plateau de Beille.

De veertiende etappe van vandaag start vanochtend in Saint-Gaudens en gaat over 168,5 kilometer door de Pyreneeën. Onderweg beklimmen de renners maarliefst zes bergen, waaronder de beroemde Col d’Aspet en de Col de Latrape, waarna ze eind van de middag finishen bovenop Plateau de Beille. Bekijk hieronder de exacte etapperoute:

Na twee bergetappes is de gele trui nog altijd in handen van de Fransman Thomas Voeckler. Daar kan vandaag verandering in komen, want de Luxemburger Franck Schleck heeft 1,49 minuten achterstand op Voeckler. Cadel Evans staat zeventien seconden achter Franck Schleck, wiens broer Andy volgt op weer elf seconden van Evans. Alberto Contador staat vier minuten achter op Voeckler en moet ruim twee minuten op Franck Schleck pakken om hem te passeren in het algemeen klassement. Voormalig Tourwinnaar Bert Hinault zegt op de officiële Toursite dat geen van de favorieten vandaag een slechte dag mag hebben:

Volg de etappe vanaf 12.05u rechtstreeks via de livestream op de site van de NOS.